Tevreden senioren vieren verjaardag ‘Stichting Goeie Reis!’

do 19 dec 2019, 9:41  Bron: Kliknieuws

UDEN | Stichting Goeie Reis! vierde vrijdag 13 december haar derde verjaardag. Daarvoor waren de ‘gasten’ zoals de deelnemers aan dagtochten en reisjes genoemd worden, uitgenodigd in Eigen Herd voor een gezellig samenzijn en elkaar weerzien. Er kon nog nagenoten worden bij filmpjes van reizen en dagtochten van het afgelopen jaar en er werd een vooruitblik geworpen op het nieuwe reisaanbod.

door Ankh van Burk

Stichting Goeie Reis! is een initiatief van Teddy Thenu, die de stichting drie jaar geleden oprichtte. Vanuit sociaal oogpunt en vanuit haar ervaring in de reisbranche bij de Rabobank en organisatorische ervaring in de ouderenzorg kwam Teddy op het idee om deze reisorganisatie op te richten. “Onze doelgroep zijn de zelfstandig wonende ouderen, die om wat voor reden dan ook niet meer met een reguliere reisorganisatie op vakantie kunnen. Senioren die in een aangepast tempo wel een dagtocht of reis kunnen ondernemen en waarvoor zorg en ondersteuning tijdens dagtocht of meerdaagse reis aanwezig is. Dan blijkt er een wereld open te gaan voor deze senioren als zij met de faciliteiten die wij bieden toch erop uit kunnen”, vertelt Teddy enthousiast. Zij vervolgt: “We reizen bewust met kleine groepen om aan individuele wensen tegemoet te komen en iedere gast aandacht te kunnen geven. Dat betekent dat we meerdere keuzemogelijkheden hebben en dat we ter plekke ook weleens moeten improviseren. De doelgroep draagt zelf ideeën aan en dit jaar zijn we voor het eerst met het vliegtuig naar Tenerife en Valencia geweest.”

Zorg
De stichting werkt met vrijwilligers, waaronder twee verpleegkundigen die op vrijwillige basis meegaan. “Op die manier kunnen mensen die zorg nodig hebben, die slecht ter been zijn, minder energie hebben of vergeetachtig zijn met een gerust hart mee. Zelfs nierdialysepatiënten, waarvoor we de nierdialyse in de omgeving van de vakantiebestemming regelen,” geeft Teddy aan. Overigens wordt de nadruk niet gelegd op zorg, maar juist op ontspanning. Mede daarom wordt er gekeken naar rolstoeltoegankelijke hotels, theaters en musea om met de dagtochten en meerdaagse reizen een breed spectrum aan mogelijkheden te bieden. Francien Cools, Anton de Bruin, Rieky van den Bosch en Marlène Bogaerts zijn enkele van de 150 gasten die vol lof zijn over Stichting Goeie Reis! Francien: “Vier dagen Texel waren geweldig, de verzorging is heel goed. Toen ik een keer te moe was om te wandelen werd er een rolstoel geregeld.” Marlène: “Op en top verzorgd. Toen er in het hotel in Valencia geen douchekrukje was, bleek de organisatie een krukje bij zich te hebben!” Rieky: “De zorg is heel goed geregeld, ook bij de excursies. Er wordt van alles extra gedaan als dat nodig is.” Anton: “Ik ben het afgelopen jaar zeven keer meegeweest met dagtochten en twee keer met een meerdaagse reis. Ik reis graag en door deze organisatie kan ik dat blijven doen. Ik ben zeer tevreden.” Voor alle deelnemers geldt, dat met een organisatie als Stichting Goeie Reis! er voor hen weer de mogelijkheid is om te kunnen reizen.