Over ons

Met hart en ziel

Stichting Goeie Reis organiseert reizen, cruises en dagtochten voor senioren die geen aansluiting vinden bij reguliere vakantiereizen. De Stichting is in december 2016 gestart vanuit een sociaal oogpunt: Senioren in de regio helpen of ondersteunen om een mooie reis of dagtocht te maken. Ze een kans geven nieuwe indrukken op te doen, contacten te leggen en vriendschappen te sluiten.

Teddy Thenu volgde met de start van de stichting volledig haar hart en zet zich samen met een enthousiast team vrijwilligers in om met veel passie het alle gasten naar hun zin te maken.

Goeie Reis! onderscheidt zich met een aantal specifieke kenmerken:

 • We halen onze gasten thuis op

  In een straal van ca 20 kilometer rondom de Gemeente Uden halen we onze gasten thuis op. Zo hoeven onze gasten niemand te regelen om hen weg te brengen naar een opstappunt. We vertrekken daarbij vrijwel altijd na 8.30 uur zodat men in de ochtend niet te vroeg en haastig vertrekt. Dat doen we overigens tijdens onze vakanties ook.  In de ochtenden nemen we de tijd om rustig op te staan en tijd om op het gemak te kunnen ontbijten. Daarna starten de excursies, elke dag staat er iets op het programma.

 • We gaan met kleine groepen

  Het is belangrijk dat onze gasten aandacht krijgen en contact met elkaar kunnen leggen. Daarom is gekozen voor groepen van minimaal 6 gasten en maximaal 18 gasten. We reizen met personenbusjes, waarbij we al vertrekgarantie hebben als we één 9-persoonsbusje kunnen laten rijden. Bij populaire dagtochten zetten we maximaal drie busjes in. We merken dat er in kleinere groepen makkelijk contact, soms zelfs blijvende contact, ontstaat tussen onze gasten.

 • Vakantiegasten komen uit uw buurt

  Het is fijn om te weten dat bijna alle gasten uit Gemeente Uden of omliggende woonplaatsen (tot ca 20 km) komen. Dat schept een band en vergemakkelijkt soms de gesprekstof en het hebben van een “klik”. Het is ook veel makkelijker om na een vakantie of dagtocht weer eens samen af te spreken.

  Dat wil niet zeggen dat gasten buiten 20 kilometer rondom de Gemeente Uden niet mee zouden kunnen. Met hen maken we aparte afspraken.

 • Altijd deskundige zorg en enthousiaste vrijwilligers mee

  Goeie Reis! heeft inmiddels een enthousiast vrijwilligersteam van bijna 30 vrijwilligers. De helft van deze vrijwilligers zijn gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden. De andere helft bestaat uit chauffeurs of (rolstoel)begeleiders. Samen zorgen zij voor een vakantie of dagtocht waar het aan niets ontbreekt.

 • Persoonlijk

  Goeie Reis! wil graag meer zijn dan alleen een reisorganisatie. We zorgen voor persoonlijk contact bij boeking en bij uitreiking van de reisbescheiden. Alle vakantiegasten krijgen tegen een kleine vergoeding na hun vakantie een fotoverslag van de reis. Goeie Reis! vindt het fijn als haar gasten met elkaar in contact kunnen blijven. Dat doen we met een jaarlijkse bijeenkomst voor alle gasten. Samen koffie drinken, foto’s kijken, lunchen en buurten. Wanneer onze gasten specifieke wensen hebben betreffende een excursie of invulling van het programma is dat altijd bespreekbaar en vaak kan aan deze wens tegemoet worden gekomen.

 • Ontzorgen

  Wij proberen onze deelnemers zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat betekent dat gedurende een reis of dagtocht de prijzen all-in prijzen zijn, dus inclusief entree, overnachtingen, eten, drinken en begeleiding. Verder bemiddelen wij waar nodig voor hulpmiddelen en hebben wij indien wenselijk contact met een contactpersoon uit de zorg. Voor gasten die normaal gesproken moeten mantelzorgen voor hun partner, vriend(in) of ouder is er tijdens de vakantie of dagtocht extra aandacht. Wij nemen mantelzorgtaken, indien gewenst, over zodat ook de mantelzorger kan “bijtanken”. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten “in de watten worden gelegd” maar houden niet van “betuttelen”.

 • Grote klanttevredenheid

  Onze persoonlijke, kleinschalige aanpak en het volledig verzorgde pakket zorgt voor een hele hoge klanttevredenheid. De meeste gasten boeken na hun eerste kennismaking met Goeie Reis! elk jaar weer een aantal reizen en/of dagtochten. Wij zien het opnieuw reserveren van een reis of dagtocht als een groot compliment waar we heel trots op zijn.

Compleet programma

Goeie Reis! biedt een compleet programma met heel veel inclusieve extra’s:

Vervoer

 • Vanaf huisadres (in straal ca. 20 km rondom Gemeente Uden)
 • In 9-persoonsbusjes
 • Meestal ook mogelijk met rolstoelbus
 • Rolstoel én rollator mogen mee op vakantie
 • Waar nodig zorgt Goeie Reis! voor een rolstoelbegeleider

Verblijf

 • Hotel gecheckt op toegankelijkheid met rollator/evt. rolstoel
 • Op basis van volpension: ontbijt, lunch, diner ( exclusief drankjes)
 • 24-uur per dag vrijwilliger uit de zorg in de groep aanwezig
 • Bemiddeling hulpmiddelen mogelijk
 • Wij houden rekening met dieetwensen

Excursies

 • Het genoemde aantal excursies is inclusief
 • Rolstoel/rollator vriendelijke/toegankelijke uitstapjes
 • Eigen wensen tijdens het programma bespreekbaar