Senioren zonder zorgen op reis met Goeie Reis!

UDEN | Het is zomer en daarmee voor veel mensen vakantietijd. Plannen worden gemaakt, caravans worden ingepakt, reizen geboekt. Langzaam loopt de straat of buurt leeg of komen mensen terug van vakantie, uitgerust en met verhalen over heerlijke dagen.

za 4 aug 2018, 10:30 Bron: Kliknieuws

“Ja, dat hoort bij deze tijd van het jaar”, zegt mevrouw Jansen. “Voor ons lukt het allemaal niet meer, die tijd is voorbij. Maar wat hadden we het graag nog gedaan, een paar dagen weg. Vorig jaar hebben we het nog geprobeerd maar die vakantie viel tegen omdat ook in de vakantie alles op mijn schouders kwam. Het vele regelen, de zorg en de zorgen om hoe het steeds zou lopen, het was helaas geen ontspanning maar inspanning.”
Ellen, de verpleegkundige die bij de familie Jansen is om te ondersteunen in de zorg, zegt vol overtuiging: “En juist nu hebben meneer en mevrouw Jansen het heel hard nodig. Even eruit, minder zorgen en een paar dagen genieten. Mevrouw moet het hele jaar mantelzorgen voor haar man, alles regelen, de boog staat contant gespannen.”
Dan vertelt Ellen dat ze vrijwilligerswerk doet bij Stichting Goeie Reis!: “Deze stichting organiseert vakanties vanuit Uden, kleinschalig, mét ondersteuning en heel veel aandacht. Ze halen mensen zelfs voor de vakantie thuis op. Alles is geregeld waarbij persoonlijke wensen van de vakantiegangers met zorgvuldigheid worden ingepast.”
“Misschien is het ook wel iets voor Miep en Ad, die hebben het ook zwaar sinds Miep zo slecht loopt en Ad wel eens iets vergeet”. zegt mevrouw Jansen, die altijd aan een ander denkt. Ellen vult aan: “En denk eens aan uw buurvrouw, die alleen is. Ze loopt met haar rollator in huis en komt wel eens bij u op de koffie. Haar wereld is ook klein geworden, het zou voor de buurvrouw misschien ook een goede tip zijn.”
“Een paar dagen later zat ik op de koffie bij de familie Jansen”, vertelt Teddy Thenu, initiatiefneemster en organisator van Stichting Goeie Reis!. “Toen ik het vertrouwen had gewonnen en diverse vakantieverhalen van vroeger had gehoord over kamperen en hun reizen naar Duitsland en Oostenrijk werden ze enthousiast over onze reizen. Ze zouden het heerlijk vinden om te kunnen genieten van enkele dagen weg. Wél aangepast in tempo en om niets te moeten regelen mét mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het douchen voor meneer Jansen. Na het tweede kopje koffie mocht ik de inschrijfformulieren invullen en boekten ze de reis naar Moergestel, nog niet te ver weg en niet te lang om het allemaal eens uit te proberen. Inmiddels is de reis naar Moergestel naar alle tevredenheid verlopen en hebben ze hun volgende reis al geboekt. Miep en Ad zouden dan ook meewillen, zij denken nog na over de mogelijkheid. En de buurvrouw heeft inmiddels ook een reis geboekt,”
Stichting Goeie Reis brengt volgende week haar nieuwe najaarsgids uit. De gids kan aangevraagd worden via www.goeie-reis.nl of via 06-30444004.