Nieuwe stichting organiseert reizen voor senioren

wo 21 dec 2016, 11:48   Bron: Kliknieuws

UDEN | Er is een nieuwe stichting in het leven geroepen die reizen voor senioren die zorg nodig hebben tijdens een vakantie organiseert. Stichting Goeie Reis! richt zich nu vooral op ouderen in de gemeente Uden. “Maar het zou mooi zijn als we dit initiatief uiteindelijk verder kunnen uitrollen”, vertelt initiatiefneemster Teddy Thenu. “Bovendien kunnen mensen op eigen verzoek nu ook al aansluiten. Bijvoorbeeld mensen die jonger zijn dan vijftig jaar of uit een andere gemeente komen.”

De vakanties zijn kleinschalig zodat er ingespeeld kan worden op de individuele wensen en interesses van de deelnemers. De zorg is uiteraard belangrijk, maar zal zich vooral op de achtergrond afspelen. “Voor een groeiend aantal mensen, met name senioren, die zorg nodig hebben, is het omslachtig om hun vakantie zelf te (blijven) organiseren. Vakantie levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van een mens, zeker als je veel aan huis gebonden bent. Bij voorkeur een vakantie die aangepast is op een rustig tempo gemak, aangepast vervoer, en mét goede zorg voor de senior. Eenzaamheid en tekort aan sociale contacten is helaas voor veel ouderen, een vast gegeven in hun leven”, legt Teddy uit.

Ze vult aan: “Het kan ook voor kinderen van de senioren een prettig en veilig gevoel geven wanneer hun ouders op vakantie kunnen, op eigen tempo, met deskundige zorgmedewerkers.” Teddy organiseert grootschalige evenementen en welzijnsactiviteiten. “Mijn missie is om de senioren te betrekken bij de Udense samenleving. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Muzikaal Uden , Theetijd en de vierdaagse kermis in Sint Jan waar jong en oud elkaar ontmoeten.”

Er is inmiddels een website (www.goeie-reis.nl) en binnenkort komt een reisbrochure uit. Volgend jaar wordt er afgetrapt met zes vakanties in Nederland. “Waarschijnlijk breiden we snel uit met dagtochten en vullen we het aantal meerdaagse reizen nog aan”, zegt Teddy. Voor meer informatie neem contact op met Teddy Thenu via 06 304 44 004 of info@goeie-reis.nl