Een uitje of vakantie met Stichting Goeie Reis!

UDEN | Bijna iedereen vindt het leuk om met de dagelijkse sleur te breken en er eens uit te zijn, een uitje of een paar dagen vakantie doet iedereen goed. Zo ook senioren die veel aan huis gebonden zijn. Stichting Goeie Reis zorgt ervoor dat iedereen er een dagje (of paar dagen) tussenuit kan.

“De groepen waarmee we reizen zijn niet zo groot. Meestal bestaat de groep uit 12-20 personen, inclusief begeleiding. Een bewuste keuze”, vertelt Teddy Thenu, initiatiefnemer van Stichting Goeie Reis. ‘Ik wil het kleinschalig houden, zodat we de mogelijkheid hebben om goed contact met elkaar te maken. Ook zijn we flexibeler met een kleine groep. We kunnen spontaan een ’terrasje pikken’ en dan van de kaart iets naar eigen keuze bestellen. Dat kan met een groep vakantiegangers van veertig of vijftig personen meestal niet.” Centraal staat dat iemand die geen aansluiting heeft bij een normale reisorganisatie ook de mogelijkheid moet hebben om op vakantie of een dagje uit te gaan. Beperkingen als een verminderde mobiliteit, een lager tempo of energieniveau of vergeetachtigheid spelen een rol. Met deze beperkingen op vakantie gaan lukt niet altijd zonder ondersteuning. Zowel vóór als na de reis brengen Teddy of een andere vrijwilliger een bezoek aan de deelnemers. “We willen graag weten waar we rekening mee moeten houden. Wij zorgen vervolgens voor de juiste ondersteuning.”

Goeie Reis! haalt haar vakantiegangers voor de dagtochten en meerdaagse reizen op het huisadres op. Er wordt rekening gehouden dat men niet te vroeg in de ochtend vertrekt. Na de reis of dagtocht wordt iedereen weer thuis gebracht.