Oegstgeest, Kasteel Oud Poelgeest

18-20 augustus 2020

Deze 3-daagse “Goeie Reis!” is gemaakt met een kleine groep senioren. Bij toeval waren alle gasten alleen gaand. Onderweg naar de vakantiebestemming in het Groene hart van Nederland hadden de vakantiegasten al direct een klik met elkaar waardoor het erg gezellige dagen werden.

We logeerden in een bijzondere omgeving op een prachtige plek. Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest. Het is het voormalige woonhuis van professor Boerhaave. De hotelkamers waren keurig en gesitueerd achter het koetshuis. Er was een heerlijk groot terras om te genieten van een koel drankje in de schaduw, dat was deze dagen welkom want het was aardig warm. We dineerden de eerste avond in het Koetshuis. Het was een culinaire verrassing, avondvullend en erg gezellig samen.

Tijdens de driedaagse trip hebben we Museum Boerhaave bezocht, dat in deze tijd erg actueel is. We hebben ook het totaal vernieuwde Museum Naturalis bezocht. Het museum is een aantal jaren gesloten geweest in verband met een grootse verbouwing. We keken onze ogen uit. Het is prachtig geworden en een échte aanrader. Onze hele groep was enthousiast en vastbesloten om de tip ook aan hun kinderen en kleinkinderen door te geven.

Oegstgeest ligt dicht bij Leiden en daarom mocht een rondvaart door de grachten in deze prachtige stad niet ontbreken. De boot was goed toegankelijk, ook voor degene die slechter ter been waren. We genoten van de interessante uitleg van de schipper over de geschiedenis en de prachtige gebouwen in Leiden.

Oegstgeest ligt ook dichtbij de kust en daardoor kon een bezoekje aan zee niet ontbreken. Het was heerlijk om het ruizen van de golven te horen en de zilte zeelucht te proeven. We hebben het bezoek gecombineerd met een heerlijk diner in een strandtent met uitzicht op zee.

Deze korte vakantie was een bijzondere trip in een bijzondere tijd. Met een protocol, met gezondheidsverklaring , mondkapjes en anderhalve meter afstand moest deze reis worden uitgevoerd. Alle gasten hebben zich met deze maatregelen veilig gevoeld en meest belangrijk: Iedereen heeft heel erg genoten van een paar heerlijke dagen weg!

Op verzoek van onze gasten komt deze reis in 2021 weer op het programma.